Kongreye Kalan Süre:
EN

KONGRE YERİ

Değerli Katılımcılar,

"1. Uluslararası Aile ve Toplum Çalışmaları Kongresi: Yaşlılığa Bütüncül Yaklaşımlar" Kongresi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde, bilimsel etkinliklerin tarihsel ve çağdaş mekânlarla bütünleştiği üç farklı kongre alanında gerçekleştirilecektir.

"1. Uluslararası Aile ve Toplum Çalışmaları Kongresi: Yaşlılığa Bütüncül Yaklaşımlar"Kongresi, anlam yüklü bir başlangıçla tarihî ve akademik mekânları bir araya getiren özel bir yürüyüşle başlayacaktır. Bilimsel içerik kadar mekânsal hafızayı da önemseyen bu program, katılımcılara Tokat’ın kültürel zenginliği içinde düşünsel bir yolculuk imkânı sunmaktadır.

Kongrenin birinci günü, Selçuklu döneminden günümüze ulaşan Yağıbasan Medresesi önünde düzenlenecek toplanma ve karşılamayla başlayacaktır. Buradan hareketle, “900 Adımda 900 Yıllık Tarih” sloganıyla katılımcılarımız, Tokat’ın tarihî dokusunu hissederek Gök Medrese’ye doğru kısa ve anlamlı bir yürüyüş gerçekleştireceklerdir.

Selçuklu mimarisinin özgün örneklerinden biri olan Tokat Gök Medrese, kongrenin açılış törenine ev sahipliği yapacaktır. Açılış konuşmaları, davetli konuşmacıların hitapları ve görsel-simgesel içeriklerle zenginleştirilmiş bu oturum, bilimsel bir kongrenin kültürel derinliğini temsil edecektir.

Açılış programının ardından kongre oturumları, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam edecektir. Taşlıçiftlik Yerleşkesi içerisinde yer alan bu merkez, çağdaş teknik donanımı ve çok amaçlı salonlarıyla bilimsel sunumlara, panel oturumlarına ve akademik etkileşime uygun nitelikli bir ortam sunmaktadır.

Bu eşsiz geçişle, kongremiz sadece mekânlar arasında değil; aynı zamanda geçmiş ile gelecek, kültür ile akademi arasında köprü kurmayı amaçlamaktadır. Siz değerli katılımcılarımızı bu anlamlı yürüyüşe ve zengin içerikli programa davet etmekten onur duyarız.

Saygılarımızla

 

Gök Medrese

Adres: Gazi Osman Paşa Bulvarı, Camii Kebir Mahallesi, No: 21, Merkez / TOKAT
Google Harita Konumu (tıklayınız)

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Adres: Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Merkez / TOKAT
Google Harita Konumu (tıklayınız)

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi

Adres: Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Merkez / TOKAT
Google Harita Konumu (tıklayınız)

Yağıbasan Medresesi

Adres: Halit Sokak, Sulu Sokak Mevkii, Bey Sokağı No:1, Tokat Merkez
Google Harita Konumu (tıklayınız)

 

TOKAT GÖK MEDRESE

Tokat Gök Medrese, Anadolu Selçuklu mimarisinin nadide örneklerinden biri olarak kabul edilen, 13. yüzyıla tarihlenen önemli bir kültürel miras yapısıdır. 1277 yılında Anadolu Selçuklu vezirlerinden Mu'inüddin Pervane tarafından inşa ettirildiği kabul edilen medrese, ismini özellikle çinilerle süslenmiş olan turkuaz (gök) renkli kubbesinden almaktadır.

Dört eyvanlı kapalı avlu plan tipine sahip olan yapı, taş işçiliği, süslemeleri ve taç kapısı ile döneminin sanat anlayışını yansıtan özgün bir örnektir. Yüzyıllar boyunca hem dini hem de bilimsel eğitimlere ev sahipliği yapan Gök Medrese, günümüzde kültürel etkinlikler, sergiler ve akademik toplantılar için de kullanılan çok amaçlı bir mekândır.

Tokat şehir merkezinde yer alan Gök Medrese, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için tarihî dokusuyla dikkat çeken önemli bir cazibe merkezidir. Aynı zamanda, akademik organizasyonlara ev sahipliği yapması sayesinde bilimsel bilgi ile tarihî mirasın buluşma noktası haline gelmiştir.

 

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi şeffaf, katılımcı, girişimci, bilgi ve teknoloji üreten, bölgenin ekonomik, sosyal kültürel yapısına katkı sağlayan ve tercih edilen bir üniversitedir.

Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’dan alan Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 sayılı Kanun ile 78 ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanunun 24’üncü maddesi gereğince kurulmuştur. 18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7141 sayılı "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" uyarınca Üniversitemizin ismi "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.

Üniversitemiz, ilk kuruluşunda 01.11.1992 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi’ni bünyesine katarak Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşmuştur.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat-Turhal karayolu üzerinde, Tokat il merkezine 9 km. uzaklıkta bulunan Taşlıçiftlik Yerleşkesi, şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesi ve 8 ilçede faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Üniversitemizde kuruluş sırasına göre Ziraat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Erbaa Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi vardır. Üniversitemizde lisansüstü eğitim için Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mevcuttur. Yabancı Diller Yüksekokulu, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Adalet Meslek Yüksekokulu, Almus Meslek Yüksekokulu, Artova Meslek Yüksekokulu, Erbaa Meslek Yüksekokulu, Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Pazar Meslek Yüksekokulu, Niksar Meslek Yüksekokulu, Reşadiye Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Tokat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Turhal Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Turhal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Üniversitemizde sağlık hizmetleri; Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Palyatif Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülmektedir. Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi de eğitim, araştırma ve hizmet uygulamalarıyla tarım alanında önemli görevler üstlenmektedir.

Eğitim ve öğretim dönemi itibariyle 35 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Önlisansta 120, lisansta 79, yüksek lisansta 85 ve doktorada 37 programda eğitim öğretim devam etmektedir. Akademik personel sayımız 1533, idari personel sayımız 2055'dir. Üniversitemizde akademik yıl, iki yarıyıldan oluşmaktadır.

Taşlıçiftlik yerleşkemizde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesinde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi,  Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi konuşlanmıştır.  İlçelerde yer alan Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır.

 

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, üniversitenin Taşlıçiftlik Yerleşkesi içerisinde yer alan ve bölgenin en kapsamlı çok amaçlı etkinlik yapılarından biri olarak öne çıkan modern bir kongre merkezidir. Kurumsal yapısı ve fiziksel kapasitesiyle hem akademik hem de kültürel etkinliklerin düzenlenmesine imkân tanıyan merkez, üniversitenin topluma açık yüzlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir.

Merkez, adını Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi mücadelesinin simge tarihlerinden biri olan 15 Temmuz’dan almakta ve bu yönüyle ulusal hafızaya da göndermede bulunmaktadır. Kongre merkezi, çok amaçlı salonları, konferans odaları, fuaye alanları ve teknik altyapısı ile uluslararası kongreler, bilimsel toplantılar, panel ve sempozyumlar için ideal bir ortam sunmaktadır.

Özellikle büyük ölçekli akademik etkinlikler için tasarlanan ana salon; ses-akustik düzeni, sahne teknolojisi ve oturma kapasitesi açısından yüksek standartlara sahiptir. Ayrıca merkez bünyesindeki yardımcı salonlar, eş zamanlı oturumlara, atölye çalışmalarına ve sanatsal gösterilere olanak tanıyacak biçimde yapılandırılmıştır.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, akademik üretimi teşvik eden yapısı, çağdaş fiziksel donanımı ve kültürel gelişime katkı sunan etkinlikleriyle yalnızca üniversite topluluğuna değil, aynı zamanda bölge halkına da açık bir kamusal alan niteliği taşımaktadır.

 

Eskişehir Web Tasarım